Rólunk

A györe kerékpár története

1991-ben a rendszerváltás időszakában a családfő másokkal együtt hirtelen (22 év munkaviszony után) az utcára került munkanélküliként. Elkezdett keresni az akkori lehetőségek között, hogy biztosítsa a családjának megélhetőséget.

Csatlakozott a szerveződő Schwinn-Csepel kerékpár gyár dealer (márkakereskedő) partnerekhez. Saját tőke hiányában, egy akkoriban jelentős hitelből kezdtük megszervezni az életünket és kialakítani üzletünket. A család melléképületét, amely még berendezett lóistállóként működött, alakítottuk át rokoni segítséggel üzlethelységgé. Elnevezésünk az átalakított helység jellegéből és a versenysportban használat csapat nevekből adódott.

1991-ben megalakultunk Györe Kerékpár Istálló néven. A családi vállalkozás üzlethelység, pénz, autó, és mobiltelefon nélkül kezdett működni. Emblémánkat Nagy László Lázár ceglédi grafikus tervezte a monogramunk és a kerékpársziluett összeolvasztásával. A befektetett munkának és a visszajáró elégedett hűséges vásárló közönségnek köszönhetően szépen kezdtünk gyarapodni.

Rövid időn belül szakértelmünknek és válogatott áru választékunknak köszönhetően egy év leforgása alatt ez az üzlet lett a vállalkozásunk motorja.
2003-ban egy régi ismerősünk vendéglátó egységét üzlethelységnek alakította át a város szélén. Kaptunk az alkalmon és egy főútvonal mellet megnyitottuk városunkban akkoriban 3. üzletünket. A jelentős átmenő forgalom beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de pár év után a 3 üzlet koordinálása már nem működött rendesen.

2008-ban 6 év után a belvárosi üzletünk főbérlője egyoldalúan, felmondta a bérleti szerződést rendkívül rövid határidővel. Ekkor az utcára kerültünk az akkoriban már rendkívül jól bejáratott üzlettel, majd elkezdődött a gazdasági válság.
Egy évet húztunk le egy raktárban és egy kis irodában pár méterre a régi bérleményünktől. A 20m-s távolság akkora visszaesést jelentett a forgalmunkban, hogy ismét „megremegett a léc”. A válság idején egy év vesztegléssel a hátunk mögött kezdtünk új, végre saját tulajdonú üzlethelység után nézni lehetőleg a belváros közelségében. A véletlen úgy hozta, hogy egy régen is kerékpár üzletként működő eladó ingatlant találtunk. Az épület állaga egy „kis” átalakítást igényelt, ami az elhúzódó vásárlással együtt másfél évet vett igénybe. 

2008 telén megnyitottuk jelenlegi üzletünket Györe Kerékpáristálló néven. A következő évek a rendkívüli munkájának és a továbbra is kitartó törzsvásárlóknak köszönhetően újra talpra álltunk. Azóta az elhúzódó válsággal és a devizás hitelek problémájával együtt élve töretlenül dolgozunk tovább. 

2015-ben üzletünk több min 5000 kerékpárt és több 100.000 alkatrészt és kiegészítőt kínál vásárlóinak. Készleteinket természetesen a kor követelményeihez kellett hozzá igazítani. Egyre alaposabban kell leválogatnunk a piaci szereplőket és azok termékeit, hogy a legjobb minőséget tudjuk nyújtani minden kategóriában. Vevőink egyre gyakrabban választják kedvező árurendelési lehetőség, melynél az ország legalacsonyabb árait tudjuk garantálni. 

Üzletünk napjainkban

Scroll to Top